Members

Wednesday, 27 June 2012

bila jari jemari menjadi kreatif ape pon jadi


alahaaaaiii.....penat nyer gubah2 bunga ni...nak termuntah ase....

arini keje teha adalah menggubah bunga yang xberapa nak banyak sangat la....takat 4 pasu plastik yang baru dibeli semalam....

makaiiii....penat kemain ko teha....hehehehe

bunga2 ni wajib digubah sebab majlis penting kat tempat keje teha skang ni....CM nak datang wehhh...bebunga2 bagai boss den ni suh beli...
bunga plastik jerr pon tp mahal kemain lagi....penat tawar menawar semalam tapi hasilnya tak berjaya....hihihi...kurang bakat tawar menawar ni kot....
xpeee...yang penting bukan duit den pon....hehehehhe

haaa....penat ah...tgk la hasilnyanyerrrr 


ok mula2 amek mud bunga2 dulu......

sekarang da boleh mula


puas jugak nak adjust bende alah ni la.......

tu diaaa....kusyukkk jap


dan jadilah bunga yang macam kat atas tu........

SIAP BOSS!!!





Sunday, 20 May 2012

FELT CRAFT : GILA COLOR SEBENARNYA....


Salam Satu Malaysia semua....

Tau tak sekarang pembuatan felt craft telah digilai oleh kawan sehingusan saya (AIEN) dan secara tak langsung saya pun terlibat sama dalam pembikinannya....hihihi...

sebabnya???
mungkin seronok bermain dengan color kot dan suka dengan design2 yang sangat chumell

mau tengok x??

ni lah hasilnya yer....jgn gelak tau...kami budak baru belajar....:(





 


dan banyak lagi sebenarnya dalam link kat atas...tapi ni sume yang ditempah oleh kawan2..daripada hobi menjadi kegatalan apabila mau dijual PULAK.....hahahaha....

APB (Apa Pon Boleh) la....dan bak kata Justin Bieber

NEVER SAY NEVER.....!!

sempat lagi selit JB dalam ni....Ngeh3x




Friday, 6 January 2012

hi korang.....

ase macam da lame tak update pape....tapi rini tibe2 tergerak hati nak type something....sebab rase jeles tengok hari-hari rajin bloggers len dok citer ni cter tu....nak gak sampikan sesuatu kan....

nak tanya ni...korang penah tak bergelar PENGANGGUR....??sume mesti penah kan..bohong la kalau kate tak...lainla kalu parents dia ade bisnes sendiri....tapi entri ni bukan nak terangkan definisi atau huraian berkenaan penganggur....hurmmm sebenarnyer nak ceritakan hal semalam....mase kat rumah atok yang dipenuhi dengan sanak saudara yang datang...tibe2 datang sorang makcik 

"kau menganggur ea?xpela...nanti ade gak rezeki tu....jangan risau yer..."

aikk!!pelik gak...nape makcik ni leh cakap camtu...bile mase pulak menganggur...hurmm...mesti ade yang tukang cerita la tu...tau sangat sape yang bagitau...sebab sebelum tu makcik ni da duduk dengan mak sedara sorang ni....waktu teha duduk sesama mak sedara ni tak cakap banyak sangat tapi bila teha dah duduk luar mungkin la tu ruang dan peluang dia nak mengata kejap...tak sah sebenarnya kalau tak mengumpat sekejap....tu la dia...mang hobi beliau mengata anak orang....tau la anak dia semua keje bagus2.....xpela...orang dah mengata tak boleh nak buat apa la kan....kita tengok jer la kalau langit tu tinggi ke rendah ke terbalik ker kan...kan....??

sebenarnyer teha tak menganggur...teha da keje cume........???tak kesah la kite keje ape pon...yang penting keje kan...ade gaji...ade majikan...ade epf....kire da keje la tu kan...cuma xsehebat macam anak2 dia jer lagi.....bukan teha tak carik keje lain cuma belom ade rezeki je lagi....sebab tu teha stay kat sini lagi...bukan ape... sebab seronok sebenarnya keje sini walaupun gaji seciput....tapi teha bersyukur dengan gaji yang ada...teha tahu la anak2 beliau gaji ribu riban sumenyer...baguslah dapat keje bagus2 kan....teha pon tumpang gembira...tak pernah la teha nak kutuk anak2 dia...cuma teha terkilan sikit jer sebab dia bagitau kat makcik tu teha belajar tinggi2 tapi masih mengaggur tak dapat keje....salah tu...teha da keje tau....

:))