Members

Friday, 6 January 2012

hi korang.....

ase macam da lame tak update pape....tapi rini tibe2 tergerak hati nak type something....sebab rase jeles tengok hari-hari rajin bloggers len dok citer ni cter tu....nak gak sampikan sesuatu kan....

nak tanya ni...korang penah tak bergelar PENGANGGUR....??sume mesti penah kan..bohong la kalau kate tak...lainla kalu parents dia ade bisnes sendiri....tapi entri ni bukan nak terangkan definisi atau huraian berkenaan penganggur....hurmmm sebenarnyer nak ceritakan hal semalam....mase kat rumah atok yang dipenuhi dengan sanak saudara yang datang...tibe2 datang sorang makcik 

"kau menganggur ea?xpela...nanti ade gak rezeki tu....jangan risau yer..."

aikk!!pelik gak...nape makcik ni leh cakap camtu...bile mase pulak menganggur...hurmm...mesti ade yang tukang cerita la tu...tau sangat sape yang bagitau...sebab sebelum tu makcik ni da duduk dengan mak sedara sorang ni....waktu teha duduk sesama mak sedara ni tak cakap banyak sangat tapi bila teha dah duduk luar mungkin la tu ruang dan peluang dia nak mengata kejap...tak sah sebenarnya kalau tak mengumpat sekejap....tu la dia...mang hobi beliau mengata anak orang....tau la anak dia semua keje bagus2.....xpela...orang dah mengata tak boleh nak buat apa la kan....kita tengok jer la kalau langit tu tinggi ke rendah ke terbalik ker kan...kan....??

sebenarnyer teha tak menganggur...teha da keje cume........???tak kesah la kite keje ape pon...yang penting keje kan...ade gaji...ade majikan...ade epf....kire da keje la tu kan...cuma xsehebat macam anak2 dia jer lagi.....bukan teha tak carik keje lain cuma belom ade rezeki je lagi....sebab tu teha stay kat sini lagi...bukan ape... sebab seronok sebenarnya keje sini walaupun gaji seciput....tapi teha bersyukur dengan gaji yang ada...teha tahu la anak2 beliau gaji ribu riban sumenyer...baguslah dapat keje bagus2 kan....teha pon tumpang gembira...tak pernah la teha nak kutuk anak2 dia...cuma teha terkilan sikit jer sebab dia bagitau kat makcik tu teha belajar tinggi2 tapi masih mengaggur tak dapat keje....salah tu...teha da keje tau....

:))




No comments: