Members

Wednesday, 27 June 2012

bila jari jemari menjadi kreatif ape pon jadi


alahaaaaiii.....penat nyer gubah2 bunga ni...nak termuntah ase....

arini keje teha adalah menggubah bunga yang xberapa nak banyak sangat la....takat 4 pasu plastik yang baru dibeli semalam....

makaiiii....penat kemain ko teha....hehehehe

bunga2 ni wajib digubah sebab majlis penting kat tempat keje teha skang ni....CM nak datang wehhh...bebunga2 bagai boss den ni suh beli...
bunga plastik jerr pon tp mahal kemain lagi....penat tawar menawar semalam tapi hasilnya tak berjaya....hihihi...kurang bakat tawar menawar ni kot....
xpeee...yang penting bukan duit den pon....hehehehhe

haaa....penat ah...tgk la hasilnyanyerrrr 


ok mula2 amek mud bunga2 dulu......

sekarang da boleh mula


puas jugak nak adjust bende alah ni la.......

tu diaaa....kusyukkk jap


dan jadilah bunga yang macam kat atas tu........

SIAP BOSS!!!





Sunday, 20 May 2012

FELT CRAFT : GILA COLOR SEBENARNYA....


Salam Satu Malaysia semua....

Tau tak sekarang pembuatan felt craft telah digilai oleh kawan sehingusan saya (AIEN) dan secara tak langsung saya pun terlibat sama dalam pembikinannya....hihihi...

sebabnya???
mungkin seronok bermain dengan color kot dan suka dengan design2 yang sangat chumell

mau tengok x??

ni lah hasilnya yer....jgn gelak tau...kami budak baru belajar....:(





 


dan banyak lagi sebenarnya dalam link kat atas...tapi ni sume yang ditempah oleh kawan2..daripada hobi menjadi kegatalan apabila mau dijual PULAK.....hahahaha....

APB (Apa Pon Boleh) la....dan bak kata Justin Bieber

NEVER SAY NEVER.....!!

sempat lagi selit JB dalam ni....Ngeh3x




Friday, 6 January 2012

hi korang.....

ase macam da lame tak update pape....tapi rini tibe2 tergerak hati nak type something....sebab rase jeles tengok hari-hari rajin bloggers len dok citer ni cter tu....nak gak sampikan sesuatu kan....

nak tanya ni...korang penah tak bergelar PENGANGGUR....??sume mesti penah kan..bohong la kalau kate tak...lainla kalu parents dia ade bisnes sendiri....tapi entri ni bukan nak terangkan definisi atau huraian berkenaan penganggur....hurmmm sebenarnyer nak ceritakan hal semalam....mase kat rumah atok yang dipenuhi dengan sanak saudara yang datang...tibe2 datang sorang makcik 

"kau menganggur ea?xpela...nanti ade gak rezeki tu....jangan risau yer..."

aikk!!pelik gak...nape makcik ni leh cakap camtu...bile mase pulak menganggur...hurmm...mesti ade yang tukang cerita la tu...tau sangat sape yang bagitau...sebab sebelum tu makcik ni da duduk dengan mak sedara sorang ni....waktu teha duduk sesama mak sedara ni tak cakap banyak sangat tapi bila teha dah duduk luar mungkin la tu ruang dan peluang dia nak mengata kejap...tak sah sebenarnya kalau tak mengumpat sekejap....tu la dia...mang hobi beliau mengata anak orang....tau la anak dia semua keje bagus2.....xpela...orang dah mengata tak boleh nak buat apa la kan....kita tengok jer la kalau langit tu tinggi ke rendah ke terbalik ker kan...kan....??

sebenarnyer teha tak menganggur...teha da keje cume........???tak kesah la kite keje ape pon...yang penting keje kan...ade gaji...ade majikan...ade epf....kire da keje la tu kan...cuma xsehebat macam anak2 dia jer lagi.....bukan teha tak carik keje lain cuma belom ade rezeki je lagi....sebab tu teha stay kat sini lagi...bukan ape... sebab seronok sebenarnya keje sini walaupun gaji seciput....tapi teha bersyukur dengan gaji yang ada...teha tahu la anak2 beliau gaji ribu riban sumenyer...baguslah dapat keje bagus2 kan....teha pon tumpang gembira...tak pernah la teha nak kutuk anak2 dia...cuma teha terkilan sikit jer sebab dia bagitau kat makcik tu teha belajar tinggi2 tapi masih mengaggur tak dapat keje....salah tu...teha da keje tau....

:))




Sunday, 2 October 2011

Tiga Nenek is My Suku Sakat.....:)

Sedang asyik menikmati roti canai yang di kirimkan ayah kepada cik man (tukang kebun) kat sini
tibe2 otak melayang dan terpikir sesuatu berkaitan SUKU....
Ermmm...nak post entri pasal suku la...nampak interesting for those yang mungkin tak tau ape2 about this.
Im ready to share with u olls
:)
 For ur info......
Dalam amalan adat perpatih N9, setiap orang ada suku masing.... 
Suku ini dinamakan menurut nama asal  kampung nenek moyang masing2 di tanah Minangkabau.Tak silap ada 12 suku2 di N9....

Hehehehe.....
For your information, i am one of Suku committee...My mom said my family from Suku Tiga Nenek.
Nenek2 tu sume ada di tanam kat sebelah umah arwah atok aku jer...siap di hias dengan kain warna kuning lagi....macam seram kan?tapi kami dah biasa kat tempat tu...
tapi ade jer yang meminta2 kat situ...

minta NOMBOR nenek...cucu ingin KAYA & BERJAYA....


Walaupun kami tinggal di Negeri Melaka tapi kene jugak tempias suku2 ni sebab kami tinggal dekat dengan sempadan N9 dan Melaka....Walaupun nampak macam sakai tapi kami bangga sebab tak semua ade suku2 ni kan??nampak interesting n kadang2 tanya balik kenkawan...

"eh ko suku ape erk??"

macam2 kang jawapan yang keluar...huhuhu....

kalau korang perasan orang kampung mesti akan panggil panggilan "WARIS"or "WAGHIH" pada suku dia....
dari jauh dah dengar....huhuhu......

Bunyi macam seronok tapi ada pantang larang tau bersuku sakat ni.....
aisshhh!!!leceh gak...samada nak percaya atau tak je la....

tapi kat sini nak tekankan bab perkahwinan jer....
hahahahha....lately asyik pikir pasal kawin jer...tak tau la nape....kihkihkih

ok
kalau korang nak tahu....sesama suku tak boleh berkahwin nanti dikhuatiri memiliki anak cacat or other musibah yang saya sendiri pon tak tau akan kebenarannya....

tapi......
ada tapinya...
ade je yang kawin....anak sihat walafiat lagi....macam2 color anak yang keluar....ada hitam ada putih....
hihihihih....

tapi......
ada yang kata boleh...tapi lelaki tu kene tukar suku la....
macam2 kene buat agaknya....tapi kalau kat kampung saya ni adat tu tak berapa nak ikut sangat..tu yang kahwin jer....

ADE AQ KESAHHHHHH....














Friday, 30 September 2011

COME BACK TO ME BEBEHHH!!!!!



Blog sape la ni yang berhabuk...tebal mengalahkan habuk kat kipas tu haa....
sape yang harus dipersalahkn???
SAYAKAH???


haruskah di spu begini rupa??ohhh nooooo.....!!!!


Opkos la saya kan....budak yang semakin hari semakin malas dan lupa akan blog yang dibuat oleh kawan baiknya sendiri untuk memajukan diri dan melatih diri bercakap tanpa menggunakan kotak suara yang dikurniakan....heheheheh....apela makcik ni merepek kan....BENGONG sementara...

(OBJECTION!!!!!ceeetttt!!!mana ada la....saya tak pernah lupe akan blog yang comel ni okey...)

kalau nak bercerita memang banyak nak cerita daripada raya aritu tapi apakan daya keadaan tak mengizinkan saya bersuara buat sementara waktu....

diam taw....jangan cakap banyak2

banyak yang harus dipikirkan dengan dugaan melimpah ruah yang diberikan ..feewhhhh....
berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul kan....
pape pon biar je la saya yang pikul....saya rela memikul bebanan walaupon rase macam tak bahagia
sebab saya ni dah terlebih bahagia sebelum2 ni....hihihi...

tapi biarlah kebahagiaan sentiasa menjadi milik saya selamanya....

OHHH BAHAGIAAAAA................COME BACK TO ME BEBEHHHH!!!!!!

Till Then.....:)